Tetszik, megosztom

Mobil TRENDEK

 Nézd megmi várható!

  Egy döbbenetes infovideó

    És hozzá a high tech...

 

Perfect Mobil App

 Perfect App

 Tökéletes Mobil Alkalmazás

 PI: Tehetségkutató a neten!

Mobil optimalizálás

Piacvesztés helyett...

SanBizZ BLOG

Hírek, top érdekességek, aktualitások...

Döbbenetes tények, elem-zések, statisztikák és trendek a mobilkorszak-ból. Kövesd a növekedést! És ha ránk hallgatsz, részese is leszel!

Alapgondolat

A jelenkor legsikere-sebb emberei azok, akik képesek a legtávolabbi jövőben gondolkodni. Ők hajlandók rövid távon áldozatokat hozni azért, hogy hosszú távon élvez-hessék a megérdemelt jutalmukat.

/Brian Tracy/

Döbbenetes képzésünk...

Ezekben a hanganyagokban végre az igazi Titokra is fény derül!
 
Nem mindenkinek javaslom ezt az anyagot, csak azoknak, akiknek vannak álmai, vannak céljai, vannak célkitűzései, és többet akarnak az élettől.
Irányváltás a siker felé

        Légy Te is 

      Kulcsember!

Hasznos tudnivalók

 

Network Marketing Pro

     

 Minden fejben dől el!

 

Ebből a videóból megtudhatod, miért tartják Napoleon Hill, Gondolkodj és Gazdagodj! című könyvét az egyik legfontosabb alapműnek és forgatják rendszeresen, tanulmányozzák évről évre újra az önerejükből meggazdagodott emberek 1937 óta...

Építsd fel NM üzleted!

Szaklap a sikerhez

Online Marketing Support

Legyen élő chat-ed!

 

Kulcsember stratégia

 

A megfelelő embernek, aki dolgozni akar, szabad a pálya, és bármit elérhet.

A megfelelő ember a kulcsember, aki a következő ismérvekkel rendelkezik:

 

1. Használja a cég termékét, tudatosan használja a SanBizZ platform eszközrendszerét;

2. Van minimum 15-20 meghívott munkatársa (legjobb esetben 4 kiválasztott kulcsembere, akikkel szorosan együttműködik);

3. Időbeosztásától függően minden nap hatékonyan dolgozik az online marketing stratégiáján;

4. Havonta elolvas egy ajánlott üzleti könyvet – Képzi magát!

5. Folyamatosan CD-t hallgat – Képzi magát!

6. Részt vesz minden bemutatón, rendezvényen – Közösségépítés!

7. Hetente konzultál;

8. Vezetői és csapatszellemben dolgozik, a TOP TEAM csapatának aktív tagja. 

 

Kulcsembernek lenni nem kötelező, mindenki maga dönti el, hogy mit tesz annak érdekében, hogy gyorsan növekvő, profi és jövedelmező üzlete legyen. Az üzletben mindenki önkéntes és azt csinál, amit akar. Mindenki dönthetne úgy, hogy kulcsember lesz, de száz emberből csak néhány lesz az. Erről egy találós kérdés jutott eszembe: Három galamb ül a kerítésen. Kettő közülük úgy dönt, hogy elrepül. Hány maradt a kerítésen?

(Megfejtés: mind a három, mert egyik sem repült el, csak úgy döntött!)

A kulcsember ritka jelenség, és amiből kevés van, annak felmegy az értéke! Ez a gazdasági életben mindenhol így működik, ez a kereslet-kínálat alaptörvénye. Amiből sok van, az értéktelen, amiből kevés, az értékes. Furcsa módon az emberek többsége sosem jön rá erre. Azt kívánják, hogy bárcsak könnyű lenne üzletet építeni. Abban a pillanatban meg is szűnne az üzleti lehetőség számunkra, hiszen nem lenne szükség a munkánkra. Mindaddig, amíg az emberek nem értik, hogyan működik az üzlet, nem hiszik el, hogy egyáltalán működik, vagy félnek tőle, addig a megfelelő embernek ez egy kimeríthetetlen aranybánya marad. Hogyan dolgozik a kulcsember mélységben? A kulcsember tudja, hogy senki sem fog neki lábakat építeni, ezért eltökélt szándéka, hogy elsajátítsa a lábépítés technikáját, és annak mesterévé váljon.

Folyamatosan tanul, önállóan és kitartóan dolgozik, nem vár senkire. Rendszeresen konzultál a felső vonalával, és az üzlettársaival. Üzletének életjeleit nem osztja meg senkivel, csak a felső vonalával. Cselekedeteivel jó példát mutat és így irányítja az üzletét. Pozitív elvárással közelít minden eseményhez. Nem panaszkodik, nem kritizál, és nem bírál másokat. Felépíti és folyamatosan dicséri az üzlettársait, a céget, a termékeket, a szisztémát, a gyerekeit, a párját, stb. A legkisebb eredményt is értékeli és elismeri. Türelmesen biztatja és bátorítja az üzlettársait, ha hibáztak, mert tudja, hogy csak a hibákon és kudarcokon keresztül képesek fejlődni. Minden helyzetből és minden emberből igyekszik kihozni a legjobbat. Arra fókuszál, amit meg tud tenni, és nem foglalkozik olyan dolgokkal, amiket nem tud befolyásolni. Okosan dolgozik sokat. Mindent belead annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban a legnagyobb eredményt érhesse el. Mindent megtesz másokért, de helyettük semmit. Használja és propagálja a segédeszközöket és a rendezvényeket. Tudja mozgatni az embereket. Pontosan érkezik a megbeszélt időpontra és a rendezvényekre. Üzleti öltözéket visel munka közben. Olyan tartással dolgozik, amelyből egyértelműen kiderül, hogy komolyan gondolja az üzletet. Többet kérdez mint magyaráz! Udvariasan, de nagyon határozottan kezeli a kifogásokat, tanul a hibákból, kudarcokból, és sohasem adja fel!

Szeretnél Te egy ilyen embert az üzletedbe, vagy többet mindegyik lábadban? Egyetlen biztos módszer létezik, amelyik garantálja, hogy legalább egy ilyen ember lesz a Te üzletedben, mégpedig az, hogy Te kulcsemberré válsz.

Abban a pillanatban, ahogy Te kulcsemberré válsz, minden megváltozik az üzletedben!

Az eredmények annak függvényében jönnek, ahogy dolgozol. Ez pedig felduzzasztja az önbizalmadat egy olyan szintre, hogy ellenállhatatlanná válsz a megfelelő emberek számára. Mint egy mágnes vonzani fogod az üzletedbe azokat az embereket, akik hasonló elvekkel és/vagy tulajdonságokkal rendelkeznek, mint Te. Az emberek nem hajlandók olyan embert követni, aki próbálkozik, viszont követni fogják azt az embert aki tudja pontosan, hogy mit akar. Azok az emberek, akik követik a Te jó példádat, szintén sikeresek lesznek. Ezt a folyamatot másolódásnak hívjuk. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módszerek, és elvek másolódnak az üzletedben. Mivel minden másolódik, ezért okos és kifizetődő a helyes példát mutatni. Olyan módszert alkalmazz, amelyik nem csak Neked , hanem az üzlettársaidnak is működik. Amint vetünk úgy aratunk! A kulcsember a kapu egy gyorsan növekvő, profi és jövedelmező üzlethálózat felé. A kulcsember a választóvonal azok között, akik sikeresek az üzletben, és azok között, akik eldöntötték, hogy megcsinálják, de továbbra is ott ülnek a kerítésen. Emberek ezreivel találkoztam az elmúlt 17 évben, és az egyik leggyakrabban feltett kérdés a következő volt: hogyan tudom rávenni az üzlettársaimat, hogy kulcsemberek legyenek? A válaszom nagyon egyszerű: Nem tudom! Eddigi pályafutásom során mindössze egy embert sikerült rávennem arra , hogy egy rövid időre kulcsember legyen, és azaz ember én vagyok. Amikor mélységben dolgozol, példát mutatsz. Tetteid, cselekedeteid, szavaid, gesztusaid, minden, amit csinálsz, amiért csinálod, ahogy csinálod, és minden amit mondasz, amiért mondod, és ahogy mondod, számít. Az emberek figyelnek Téged, és elsősorban azt a szándékot keresik, hogy vajon mi mozgat Téged. Ha azt érzik, hogy arra akarod használni őket, hogy megvalósítsd a saját üzleti elképzeléseidet, akkor a világ összes kifogását fel fogják hozni azért, hogy lerázzanak téged, még akkor is, ha az üzleti lehetőség egyébként tetszik nekik. Ha viszont azt érzik, hogy arra akarod felhasználni az üzletet, hogy ők a saját elképzeléseiket valóra válthassák vele, akkor ellenállhatatlanul fogsz szponzorálni. A Te szándékodon és hozzáállásodon múlik minden.

 

Azért dolgozunk mélységben:

1. Mert senki más nem fog helyettünk.

2. Hogy megtaláljuk azokat az embereket, akik hozzánk hasonlóan kulcsemberré váljanak majd.

3. Hogy megmutassuk, és megtanítsuk nekik azt, hogyan dolgozzanak eredményesen az üzletben.

4. Hogy megismerjük őket annak érdekében, hogy kölcsönösen előnyös, hosszú távú üzleti kapcsolatot tudjunk kiépíteni és fenntartani velük.

Mivel a kulcsember szisztematikusan dolgozik, számára az üzlet teljesen kiszámítható, a többi ember számára viszont átláthatatlan az egész. Azért van szükség a munkánkra, hogy érthetővé tegyük és megmutassuk az embereknek, hogy működik az üzlet. Aki vállalja, hogy kimegy emberek közé ilyen feltételekkel, és kulcsember módjára dolgozik mélységben legalább egy-másfél évig, olyan tapasztalatokra tesz szert, amelyek birtokában joggal számíthat arra, hogy eléri az üzleti céljait. A mélységépítéshez önfegyelem kell. Akkor is menni kell, amikor az embernek nincs kedve. Olyan dolgokat is meg kell tenni, ami esetleg nem kényelmes, olyan eseményeket is el kell viselni, ami nem kellemes. Ami értékes azért árat kell fizetni. Ha Te hajlandó vagy 2-5 évig úgy dolgozni, ahogy más nem, akkor úgy élhetsz életed végéig, ahogy csak nagyon kevés ember képes. A kulcsember úgy dolgozik mélységben, mint egy aranyásó, akinek sok földet meg kell mozgatnia ahhoz, hogy megtalálja az aranyrögöket. Az üzletépítés során nagyon sok emberrel kell találkoznunk, hogy megtaláljuk azt a néhányat, akikkel mi képesek vagyunk eredményesen együttműködni és üzletet építeni. Az aranyásó tudja, hogy az aranyrögök léteznek, és valahol, ott vannak a földben, ezért kitartóan tovább keres. A kulcsember tudja, hogy a jövő hálózatépítői és kulcsemberei szintén léteznek, valahol vannak, csak meg kell találni őket! A mélységépítés nem más, mint egy tudatos és szisztematikus keresési folyamat.

Első lépés, hogy megtaláljuk őket, és a második lépés, hogy a példánkat követve kulcsemberré váljanak. Az nem kérdés, hogy lesznek-e új kulcsemberek és sikeres hálózatépítők a jövőben. A kérdés az, hogy vajon közülük hány lesz a Te üzletedben?

Mindössze két lehetőség maradt: vagy Te találod meg ezeket az embereket, vagy valaki más.

És aki keres, az talál!

Sikeres hálózatépítést!

Legyél kulcsember!

 

Partnered: a TOP TEAM

+1 demo: Basic page

 

Partnered: 
SanBizZ Top Team